Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Οκτ-2020 22:13

  Αύξηση πωλήσεων κατά 37% στο γ΄τρίμηνο για την Amazon, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

  Πέντε αριθμοί “μαρτυρούν” την εκρηκτική ανάπτυξη της Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.04

  Αποτελέσματα που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κατέγραψε η Amazon για το γ΄τρίμηνο του 2020, μεταξύ των οποίων μια διψήφια αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση.

  Τα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή διαμορφώνονται σε 12,37 δολ. έναντι 7,41 δολ. ανά μετοχή τα οποία ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

  Τα έσοδα έφθασαν τα 96,15 δισ. δολ. έναντι προβλέψεων για 92,7 δισ. δολ.

  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της Amazon υποχωρούσε κατά 1,5%.

  Σύμφωνα με την Amazon, οι πωλήσεις το δ΄τρίμηνο θα κινηθούν μεταξύ 112 και  121 δισ. δολ., σε επίπεδα ανάπτυξης 28% έως 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

  Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 112,3 δισ.

  Η εταιρεία περιλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων ωφελημένων από την πανδημία, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν στον ιστότοπό της για αγορές οικιακών αγαθών, τροφίμων και ειδών για το σπίτι.

  Αναμένεται δε αύξηση της ζήτησης την περίοδο των γιορτών.

  "Βλέπουμε περισσότερους πελάτες από ποτέ να σπεύδουν να αγοράσουν πρόωρα δώρα εν όψει των εορτών, ένα ακόμη σημάδι για μια εντελώς πρωτόγνωρη εορταστική περίοδο", σημειώνει σε δήλωσή του ο CEO της Amazon, Jeff Bezos.

  Πλέον, η εταιρεία διαθέτει 1,12 εκατ. υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ανά τον κόσμο, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

  Η δραστηριότητα της Amazon στον χώρο του cloud-computing, Amazon Web Services, κατέγραψε έσοδα 11,6 δισ. στο τρίμηνο, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση, όσο ανέμεναν και οι αναλυτές σε έρευνα της FactSet. Τα λειτουργικά κέρδη των 3,54 δισ. έναντι εκτιμήσεων για 3,45 δισ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ