Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Οκτ-2020 21:06

  Digital Dialogues: Εκλογές ΗΠΑ - Η επόμενη ημέρα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ερώτημα πλέον, που εγείρεται και στις δύο μεριές του Ατλαντικού είναι τί θα φέρει η επόμενη ημέρα των αμερικανικών εκλογών. Μόνο λίγα εικοσιτετράωρα μεσολαβούν πριν από την επικράτηση του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Η σειρά Ψηφιακοί Διάλογοι (Digital Dialogues) του Regional Growth Conference (RGC) που διοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επιχείρησε να ρίξει φως στο πολυδαίδαλο αυτό τοπίο, μέσω μίας παραγωγικής συζήτησης ανάμεσα στον Εκδότη-Διευθυντή του "Εθνικού Κήρυκα" Ηρακλή Α. Διαματάρη (Eraklis A. Diamataris ) και το Χρήστο Μαραφάτσο (Christos Marafatsos), Πρόεδρο των Ελληνικών Φωνών για τον Τραμπ (Greek Voices for Trump) και επίσημο σύμβουλο για την εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

  Η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, πρωταγωνίστησε στη συζήτηση. Ο κύριος Μαραφάτσος υποστήριξε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους, λόγω της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο εν ενεργεία Πρόεδρος είναι ο μοναδικός που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να θέσει υπό έλεγχο τον Ταγίπ Ερντογάν. Εκπροσωπώντας τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, ο κ. Διαματάρης τόνισε ότι δεν αρκουν πλέον οι προειδοποιήσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα κατέχει τον ρόλο του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών. 

  Η πανδημία του Covid -19 δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση. Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και οι οικονομικές συνέπειες αναλύθηκαν ενδελεχώς. Ο κ. Μαραφάτσος υποστήριξε τους χειρισμούς και τις προσπάθειες του  Ντόναλντ Τραμπ να μετριάσει τις τραγικές συνέπειες. Ο συνομιλητής του άσκησε σφοδρή κριτική ακόμα και για τις μαζικές προεκλογικές εκδηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, τις οποίες χαρακτήρισε ως "κίνδυνο εξάπλωσης του ιού". 

  Αισιόδοξοι σε σχέση με τις επενδύσεις στην Ελλάδα εμφανίστηκαν πάντως και οι δύο ομιλητές. Υπήρξε σύμπνοια ως προς τα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει η χώρα. Ως αποτέλεσμα, οι δύο ομιλητές συμφώνησαν ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία. Το κλίμα αυτό αναμένεται ειδικά μετά την πανδημία να προσελκύσει και αμερικανικές επενδύσεις.

  Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του Open Αλεξία Τασούλη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ