Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Οκτ-2020 23:22

  ECIPE: Το οικονομικό κόστος από τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσείες θα μπορούσε να υπερβεί τα €85 δισ.

  ECIPE: Το οικονομικό κόστος από τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσείες θα μπορούσε να υπερβεί τα €85 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να "χαλιναγωγήσει" τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς με νέους κανόνες θα μπορούσε να κοστίσει στο μπλοκ των 27 χωρών αύξηση του ΑΕΠ κατά έως και 85 δισ. ευρώ, προειδοποίησε το think tank ECIPE, με έδρα τις Βρυξέλλες.

  Βάσει των προτεινόμενων κανόνων, οι Facebook, Google, Amazon και Apple είναι πιθανό να αναγκαστούν να μοιραστούν δεδομένα και να χάσουν τη δυνατότητα να προωθούν τις δικές τους υπηρεσίες.

  Ωστόσο, σε μια μελέτη που χρηματοδότησε η Google, το ECIPE εκτίμησε ότι η αλλαγή της ρυθμιστικής προσέγγισης θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για την οικονομία της ΕΕ.

  "Οι οικονομικές επιπτώσεις από τη μετάβαση από ex-post σε ex-ante στον τομέα των online υπηρεσιών, όπως υποδεικνύεται από το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, μπορεί να μεταφραστεί σε απώλεια ΑΕΠ 85 δισ. δολαρίων και απώλεια ευημερίας του καταναλωτή 101 δισ. ευρώ με έτος βάσης το 2018" σημειώνει το think tank.

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ