Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Οκτ-2020 17:17

  ΠΟΥ: Ενθαρρυντικά τα νέα από τις δοκιμές εμβολίων - Θα χρειαστεί χρόνος για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους

  ΠΟΥ: Η πανδημία του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο τη “μάχη” κατά της φυματίωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρέτισε τα νέα από τους κατασκευαστές που προσπαθούν να παραδώσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Covid-19, αλλά προειδοποίησε ότι "θα χρειαστεί χρόνος" προτού μπορέσει ένα εμβόλιο να γίνει ευρέως διαθέσιμο.

  Οι αναφορές του ΠΟΥ έρχονται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca για το ότι το πειραματικό της εμβόλιο προκάλεσε παρόμοια ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένα και νεότερα άτομα.

  Η ανακοίνωση ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι ένα πιθανό εμβόλιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί πριν από το τέλος του έτους, συμβάλλοντας ενδεχομένως στον τερματισμό της πανδημίας από την οποία έχουν χαθεί πάνω από 1,16 εκατομμύρια ζωές.

  Εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφορικά με την ανακοίνωση της AstraZeneca: "Το ανοσοποιητικό σύστημα σε ηλικιωμένους είναι λιγότερο ισχυρό στην ανταπόκρισή του του στην COVID-19 και ελπίζουμε ότι το μελλοντικά εμβόλια κατά της  COVID-19 θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και σε αυτή την ομάδα υψηλού κινδύνου".

  "Ενώ οι πληροφορίες που προέρχονται από τους κατασκευαστές εμβολίων είναι ενθαρρυντικές, ο ΠΟΥ δεν έχει δει ακόμη δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός υποψηφίου εμβολίου στους ηλικιωμένους", τόνισε ο εκπρόσωπος.

  "Η τεκμηρίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου που θα διατεθεί ευρέως είναι κρίσιμη - απαιτούνται πλήρη δεδομένα και απαιτείται μεγαλύτερη παρακολούθηση για τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων για τη λήψη τεκμηριωμένης απόφασης", τόνισε ο εκπρόσωπος.

  "Θα χρειαστεί χρόνος για να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο - για οποιαδήποτε ομάδα πληθυσμού - και ακόμη περισσότερος χρόνος πριν διατεθεί σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων", πρόσθεσε. "Για αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία δημόσιας υγείας και μέτρα που γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και στη διάσπαση της αλυσίδας μετάδοσης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ