Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Οκτ-2020 13:48

  Ursula von der Leyen: Πιθανή διανομή εμβολίων στην ΕΕ τον Απρίλιο

  Ανησυχία ΠΟΥ για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:26

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη μια σειρά νέων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην ήπειρο είναι "ανησυχητική".

  Καθώς η Ευρώπη γίνεται ξανά το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ κάλεσε τις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ να κάνουν περισσότερα με πιο συντονισμένο τρόπο  εναντίον του ιού.

  "Η χαλάρωση των μέτρων στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών δεν συνοδεύτηκε σε όλες τις περιπτώσεις από βήματα για μια επαρκή δυνατότητα αντίδρασης", προειδοποίησε η Κομισιόν σε δήλωσή της.

  Για να παρακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά την εξάπλωση των κρουσμάτων, οι Βρυξέλλες θεωρούν πως οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει να συντονίσουν τις στρατηγικές των τεστ και να κάνουν πιο ευρεία χρήση των τεστ αντιγόνων, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια προσφορά τους περιορίζεται τώρα.

  Πιθανή διανομή εμβολίων τον Απρίλιο

  Η διανομή πιθανών εμβολίων στις χώρες της ΕΕ θα μπορούσε να αρχίσει ειλικρινά τον Απρίλιο, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen. 

  "Η εκτεταμένη διανομή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο", είπε η Leyen, προσθέτοντας ότι στο καλύτερο σενάριο οι εταιρείες θα μπορούν να παραδίδουν έως και 500 εκατομμύρια εμβόλια μηνιαίως στην ΕΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ