Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 17:57

  Καμία συζήτηση για επιβολή capital control, λέει ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

  Καμία συζήτηση για επιβολή capital control, λέει ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ, Μπεράτ Αλμπαϊράκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:23

  Επαφές με ξένους επενδυτές πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του προέδρου Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ με φόντο την ανεξέλεγκτη κατρακύλα της τουρκικής λίρας σε νέα χαμηλά.

  Παρά την κατάσταση, ο Αλμπαϊράκ τόνισε ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο επιβολής capital control: "Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν θα υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίου. Η Τουρκία είναι ένα χρηματοοικονομικό και εμπορικό κέντρο ", ανέφερε σε συνάντηση με ξένους επενδυτές που οργάνωσε η Citibank.

  "Η Τουρκία είναι μια ισχυρή, μεγάλη αγορά, έχει μια μεσαία τάξη με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη, ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και ΑΕΠ που έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια", δήλωσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

  Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες, με την παραγωγική της βάση, το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και το ισχυρό δίκτυο διανομής, όπως μεταδίδει το Anadolu.

  Σημείωσε ακόμα ότι η πανδημία του κορονοϊού έδειξε ότι είναι παρακινδυνευμένο να υπάρχει υπερβολική εξάρτηση στις περιοχές της Ανατολικής Ασίας. Αντίθετα, η τοποθεσία της Τουρκίας, στο σημείο μεταξύ τριών ηπείρων, τα προηγμένα δίκτυα διανομής που διαθέτει, η οικονομία, ο νέος πληθυσμός και η μορφωμένη εργατική δύναμη, είναι μεταξύ των ισχυρών σημείων της χώρας, πρόσθεσε.

  Το επιθετικό μάρκετινγκ του υπουργού δεν φαίνεται πάντως να βοηθά στην άμβλυνση των πιέσεων στο τουρκικό νόμισμα που αυτή την ώρα χάνει σχεδόν 1,2% στο 8,1754. Η λίρα γνωρίζει μεγάλες απώλειες 1,4% και έναντι του ευρώ στο 9,6736.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ