Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 17:17

  CNBC: Tiffany και LVMH προσπαθούν να διευθετήσουν τη διαφωνία τους για το deal των $16 δισ.

  CNBC: Tiffany και LVMH προσπαθούν να διευθετήσουν τη διαφωνία τους για το deal των $16 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο όμιλος πολυτελών ειδών LVMH και ο οίκος κοσμημάτων Tiffany φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει έμμεσες συνομιλίες με στόχο να διευθετήσουν τη διαφωνία τους σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς της τελευταίας από την πρώτη, έναντι τιμήματος 16 δισ. δολαρίων.

  Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώσει του θέματος και τις οποίες επικαλείται ο David Faber του CNBC, οι δύο εταιρείες ενδεχομένως να εξετάζουν τη μείωση του τιμήματος εξαγοράς ή πιθανώς ακόμη και τη διεξαγωγή δημόσιας προσφοράς.

  Εκπρόσωποι της Tiffany και της LVMH ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του CNBC να σχολιάσουν το θέμα.

  Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η Tiffany ανακοίνωσε ότι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την LVMH, έχοντας το "πράσινο φως” και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Σημειώνεται ότι εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο όμιλος LVMH έχει προσπαθήσει να απεμπλακεί από τη συμφωνία για την απόκτηση του οίκου κοσμημάτων, που τελικά θα ολοκληρωθεί θα αποτελέσει το μεγαλύτερο deal στο χώρων των ειδών πολυτελείας.

  Η Tiffany σε "απάντηση” στην προσπάθεια της LVMH κατέθεσε αγωγή κατά του ομίλου πολυτελών ειδών ώστε να εξασφαλίσει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί, κατηγορώντας τον γαλλικό κολοσσό ότι εσκεμμένα έχει καθυστερήσει την ολοκλήρωση του deal. Από τη μεριά της η LVMH κατέθεσε αγωγή κατά της Tiffany, κατηγορώντας τον οίκο κοσμημάτων για κακοδιαχείριση κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ