Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 09:56

  Pernod Ricard: Μειώθηκαν οι πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο της χρήσης

  Pernod Ricard: Μειώθηκαν οι πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο της χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pernod Ricard ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν οργανικά κατά 6% στη διάρκεια του α΄ τριμήνου της χρήσης 2021, καθώς τα καταστήματα ταξιδίων συνέχισαν να πλήττονται από την πανδημία, αλλά ότι αναμένει επιστροφή στην ανάπτυξη στο β΄ εξάμηνο.

  Η γαλλική εταιρεία ποτών εμφάνισε πωλήσεις 2,24 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 2,48 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων για 2,06 δισ. ευρώ.

  Η μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων κατά 10%, καταγράφθηκε στο στρατηγικό τμήμα με διεθνή εμπορικά σήμερα του ομίλου, που περιλαμβάνει το κονιάκ Martell και τα ουίσκι Chivas, Jameson και Ballantine’s.

  Το β΄ τρίμηνο είναι πιθανό να συνεχίσει να επηρεάζεται από την πανδημία, αλλά οι πωλήσεις θα πρέπει να επιστρέψουν στην ανάπτυξη στο β΄ μισό της χρήσης 2021.

  "Το πρώτο μας τρίμηνο ήταν ενθαρρυντικό", δήλωσε ο Alexandre Ricard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pernod Ricard.

  "Οι πωλήσεις συνεχίζουν την πτωτική πορεία αλλά οι δραστηριότητες έχουν ανακάμψει σημαντικά έναντι του δ΄ τριμήνου της χρήσης 2020, χάρη στην μερική επανέναρξη του εμπορίου και στην ισχυρή ανθεκτικότητα των brands μας", τόνισε ο πρόεδρος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ