Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 12:24

  Σε παράταση της εκεχειρίας συμφώνησαν τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στη Λιβύη

  Σε παράταση της εκεχειρίας συμφώνησαν τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης συμφώνησαν στην αναμόρφωση του ένοπλου αποσπάσματος το οποίο προφυλάσσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα, καθώς και την επέκταση του χρόνου της εκεχειρίας, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα την Τετάρτη το πρωί.

  Η Stephanie Williams ανέφερε ότι εκπρόσωποι της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη και οι αντίπαλοί τους, με έδρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα χερσαία περάσματα στη χώρα και να επιτρέψουν τη διενέργεια εσωτερικών πτήσεων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Εκπρόσωποι των δύο πλευρών συνεχίζουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου στη Γενεύη τις διαπραγματεύσεις σε στρατιωτικό επίπεδο, με στόχο το κλείσιμο του κύκλου μιας σχεδόν δεκαετούς ένοπλης διαμάχης στο εσωτερικό της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Βόρειας Αφρικής. Μέχρι σήμερα, οι προσπάθειες για έναν συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης του Φαγέζ Αλ Σάρατζ και του στρατοπέδου του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ έχουν αποτύχει.

  Το παραστρατιωτικό σώμα που είχε ιδρυθεί για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, με τη λογική να είναι πολιτικά ουδέτερο, ενεπλάκη τελικώς στις εσωτερικές έριδες της χώρας και προχώρησε ακόμη και σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ