Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Οκτ-2020 09:53

  BlackRock: Προειδοποιεί για επερχόμενο κύμα χρεοκοπιών

  BlackRock: Προειδοποιεί για επερχόμενο κύμα χρεοκοπιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εύρος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης χρέους ξεπερνά εκείνο της κρίσης του 2008, τονίζει η BlackRock, σε σημείωμα οργανισμού της τη Δευτέρα.

  "Βασικός λόγος γι' αυτό είναι η σημαντική αύξηση του χρέους που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα", σημειώνει συγκεκριμένα ο κλάδος ερευνών της, BlackRock Investment Institute.

  Ο όγκος του χρέους το οποίο βρίσκεται υπό της επενδυτικής βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένων δανείων και ιδιωτικής πίστης, έχει υπερδιπλασιαστεί στα 5,3 τρισ. δολ. από το 2007, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης asset.

  Καθώς το γενικό κόστος δανεισμού έχει πέσει, οι εταιρείες διεθνώς συσσώρευσαν "βουνά" χρέους. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ευάλωτη θέση, με φόντο τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

  Η BlackRock δεν είναι η μόνη που προειδοποιεί για επερχόμενο κύμα χρεοκοπιών. Το επίπεδο των εταιρικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ κινήθηκε στα χειρότερα επίπεδα της ιστορίας για το γ' τρίμηνο του έτους, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  Μολονότι οι υποστηρικτικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές έχουν διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια με χαμηλό κόστος, "δεν έχουν επωφεληθεί όλοι οι δανειζόμενοι ισομερώς", ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, τονίζει στο σημείωμά της η BlackRock.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ