Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Οκτ-2020 11:13

  De Guindos: Δεν είναι πρόθυμες οι χώρες για δεύτερο lockdown παρά το δεύτερο κύμα κορονοϊού (upd)

  De Guindos: Δεν είναι πρόθυμες οι χώρες για δεύτερο lockdown παρά το δεύτερο κύμα κορονοϊού (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:55

  Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos, δήλωσε πως η Ευρώπη πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, αλλά οι χώρες δεν είναι πρόθυμες να επιβάλουν αυστηρά μέτρα lockdown όπως στο τέλος Μαρτίου.

  Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Expansion σε συνεργασία με την KPMG, ο de Guindos ζήτησε περαιτέρω ενοποίηση και μείωση του κόστους στον τραπεζικό τομέα της ευρωζώνης για τη βελτίωση της κερδοφορίας.

  Οι τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση στην Ευρώπη για να συμμετέχουν σε deals, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν αύξηση των επισφαλών δανείων εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

  "Με την άρση των υπερβολών στο κόστος, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα είναι περισσότερο αναγκαία από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.

  Η ενοποίηση είναι ένα εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη στην εξοικονόμηση κόστους, στην εξάλειψη της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

  Ο de Guindos δήλωσε πως η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) των τραπεζών της ευρωζώνης έχει μειωθεί στο περίπου 2% ως συνέπεια της πανδημίας, που έχει οδηγήσει σε υψηλότερες προβλέψεις και χαμηλότερα έσοδα.

  Πριν από την πανδημία ο δείκτης διαμορφωνόταν στο 5%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ