Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Οκτ-2020 10:24

  Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα της Philips

  Καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα της Philips
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Philips ανακοίνωσε πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τη ζήτηση για νοσοκομειακό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να βοηθήσει τους ασθενείς να καταπολεμήσουν την ασθένεια.

  Η ολλανδική Philips ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 10% στα 4,98 δισ. ευρώ, χάρη στην αύξηση 42% των πωλήσεων της μονάδας φροντίδας, η οποία κατασκευάζει συσκευές παρακολούθησης και αναπνευστικής φροντίδας, που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

  Τα προσαρμοσμένα EBITA αυξήθηκαν στα 769 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 630 εκατ. ευρώ.

  Τα αποτελέσματα της Philips υπέστησαν ισχυρό πλήγμα στο α΄ μισό του 2020, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας οδήγησε τα νοσοκομεία να καθυστερήσουν την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και μείωσε τη ζήτηση για καταναλωτικά προϊόντα.

  Αλλά καθώς έφυγε το πρώτο σοκ, τα νοσοκομεία έσπευσαν να αγοράσουν εξοπλισμό που χρειάζεται για να θεραπευτεί η ασθένεια.

  Σε αναθεώρηση των στόχων της, η Philips τόνισε πως ανέμενε μέση αύξηση των πωλήσεων κατά 5%-6% ετησίως στο διάστημα 2021-2025, με το περιθώριο των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ να βελτιώνεται κατά 60-80 μονάδες βάσης κάθε χρόνο.

  Το περιθώριο κερδοφορίας της εταιρείας αυξήθηκε στο 15,4% στο γ΄ τρίμηνο, υψηλότερα από το 12,4% πριν από ένα χρόνο, και τώρα αναμένεται να διαμορφωθεί σε υψηλό επίπεδο μεταξύ του 13%-19% μέχρι το 2025.

  Για το 2021 ωστόσο η Philips προέβλεψε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, καθώς η ζήτηση για εξοπλισμό κορονοϊού αναμένεται να επιβραδυνθεί.

  Διατήρησε δε τις εκτιμήσεις για μέτρια αύξηση των πωλήσεων και σταθερό περιθώριο ΕΒΙΤΑ για το σύνολο της χρήσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ