Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Οκτ-2020 09:38

  Julius Baer: Προειδοποιεί για πλήγμα στα αποτελέσματα του 2020

  Julius Baer: Προειδοποιεί για πλήγμα στα αποτελέσματα του 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αποτελέσματα της Julius Baer του 2020 θα δεχθούν πλήγμα από τις απομειώσεις που σχετίζονται με την ιταλική εταιρεία διαχείρισης assets και πλούτου, Kairos Investment Management.

  Ο ελβετικός όμιλος δήλωσε πως θα αναλάβει χρεώσεις 190 εκατ. ελβετικών φράγκων (207,7 εκατ. δολαρίων) στα ετήσια αποτελέσματα, καθώς μειώνει περαιτέρω το goodwill στην επένδυσή της στις εν λόγω δραστηριότητες και επιταχύνει την απόσβεση της αξίας των πελατειακών σχέσεων που αποκτήθηκαν μέσω της επένδυσής της στην Kairos.

  Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι θα διατηρήσει ποσοστό 70% της ιταλικής μονάδας, ενώ κάποιοι διαχειριστές επενδύσεων της Kairos θα γίνουν μέτοχοι μειοψηφίας.

  Τα assets υπό διαχείριση του ελβετικού ομίλου αυξήθηκαν 3% μεταξύ Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, και έφτασαν στα 413 δισ. φράγκα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Από το τέλος του προηγουμένου έτους έχουν μειωθεί 3%.

  Η τράπεζα δήλωσε πως τα λειτουργικά κέρδη βελτιώθηκαν στο εννεάμηνο, με το προσαρμοσμένο λόγο κόστους-εσόδων να διαμορφώνεται στο 66,1% στα τέλη Σεπτεμβρίου από το 66,6% στο α΄ εξάμηνο.

  Το μεικτό περιθώριο στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε υψηλότερα των 89 μονάδων βάσης, έναντι των 92 μονάδων βάσης στο α΄ εξάμηνο και των 82 μονάδων στο προηγούμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ