Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Οκτ-2020 20:18

  Νέες κυρώσεις ΕΕ σε επτά Σύρους υπουργούς

  Νέες κυρώσεις ΕΕ σε επτά Σύρους υπουργούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε σήμερα επτά υπουργούς της νέας συριακής κυβέρνησης που σχηματίστηκε τον Αύγουστο στη μαύρη λίστα των προσώπων που υφίστανται κυρώσεις για την "ευθύνη τους" στην αιματηρή καταστολή που πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

  Ο πρωθυπουργός Χουσέιν Αρνούς βρίσκεται στη λίστα αυτή από το 2014. Η κυβέρνησή του έχει τρεις γυναίκες και είναι η πέμπτη που σχηματίστηκε στη Συρία από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, το 2011.

  Οι Ευρωπαίοι πρόσθεσαν στη μαύρη λίστα τους τα ονόματα των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Μεταφορών, Πολιτισμού, Παιδείας και Υδατικών Πόρων. Για όλους τους απαγορεύεται η έκδοση βίζας και παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην ΕΕ.

  Η λίστα περιλαμβάνει στο εξής 280 ονόματα και 70 οντότητες.

  Η ΕΕ επέβαλε το 2011 "εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς που πλήττουν ορισμένες επενδύσεις, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η κεντρική τράπεζα της Συρίας στην ΕΕ και περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και εξοπλισμό και τεχνολογία για την παρακολούθηση ή την υποκλοπή επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου ή τηλεφωνικών επικοινωνιών".

  Οι κυρώσεις της ΕΕ ισχύουν από την 1η Δεκεμβρίου 2011 και υπόκεινται σε ετήσια αναθεώρηση.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ