Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Οκτ-2020 18:35

  Η νέα ηγεσία του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι στη χώρα δεν θα ασκούνται πολιτικές διώξεις

  Η νέα ηγεσία του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι στη χώρα δεν θα ασκούνται πολιτικές διώξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νέα ηγεσία του Κιργιστάν, η στελέχωση της οποίας ξεκίνησε μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ, δεν πρόκειται να ασκεί πολιτικές διώξεις, ούτε πρόκειται να ασκήσει δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ. Την σχετική δήλωση έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα Μπισκέκ ο νέος επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας Καμτσιμπέκ Τασίεφ, τον διορισμό του οποίου ανακοίνωσε με διάταγμα που υπέγραψε ο ασκών χρέη προέδρου Σαντίρ Ζαπάροφ.

  "Δεν θα υπάρξει καμία πολιτική δίωξη. Ο κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα να λέει την δική αντίθετη άποψη, την θέση του και να προσπαθεί να το κάνει αυτό στο πλαίσιο του νόμου" δήλωσε ο Τασίεφ, ενώ σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο που είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της διαφθοράς είπε ότι "δεν υπάρχει στόχος να ασκήσουμε δίωξη, να τον κυνηγήσουμε. Εάν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, αυτές θα αποφασισθούν στο πλαίσιο του νόμου", δήλωσε ο Τασίεφ, τονίζοντας ότι πρόκειται να διερευνηθεί και το περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκε ο Αταμπάγεφ κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.

  Παράλληλα ο νέος επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας, αναφερόμενος σε όλους όσοι είχαν εμπλακεί κατά το παρελθόν σε κάποιες υποθέσεις διαφθοράς, είπε ότι "δεν θα υπάρξει επιείκεια για κανέναν".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ