Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Οκτ-2020 12:01

  Ευρωζώνη: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, στο -2,3% η Ελλάδα

  Ευρωζώνη: Στο -0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, στο -2,3% η Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης καθώς οι χαμηλές τιμές της ενέργειας και οι ασθενείς πιέσεις στις τιμές λόγω της υποτονικής ζήτησης συνεχίζουν να μετριάζουν τις ανοδικές πιέσεις.

  Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης ήταν -0,3% τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά το -0,2% του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός ήταν στο 0,8%.

  Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ο πληθωρισμός να παραμείνει αρνητικός τους προσεχείς μήνες και στη συνέχεια να αυξηθεί από τις τις αρχές του 2021.

  Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,3% τον Σεπτέμβριο από 0,4% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο νωρίτερα ο πληθωρισμός ήταν στο 1,2%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, οι χαμηλότερες ετήσιες μετρήσεις ήταν σε Ελλάδα (-2,3%), Κύπρο (-1,9%) και Εσθονία (-1,3%), ενώ οι υψηλότερες σε Πολωνία (3,8%), Ουγγαρία (3,4%) και Τσεχία (3,3%).

  Σε σύγκριση με τον Αύγουστο ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 13 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε άλλα επτά.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ