Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Οκτ-2020 19:19

  Επένδυση έως 1,1 δισ. δολ. από την Fiat Chrysler σε παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στον Καναδά

  Επένδυση έως 1,1 δισ. δολ. από την Fiat Chrysler σε παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στον Καναδά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fiat Chrysler συμφώνησε να επενδύσει έως και 1,1 δισ. δολ. (1,5 δισ. δολαρίων Καναδά) σε μία εκ των δύο μονάδων συναρμολόγησής της στον Καναδά, μετά από διαπραγμάτευση με εκπροσώπους 9.000 Καναδών εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

  Η Unifor, η οποία εκπροσωπεί άνω των 20.000 εργαζόμενων σε καναδικά εργοστάσια του χώρου του αυτοκινήτου,  ανακοίνωσε ότι η Fiat Chrysler συμφώνησε να δαπανήσει μεταξύ 1,35 και 1,5 δισ. καναδικών δολαρίων σε μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών οχημάτων, τα οποία θα παράγονται στο Windsor του Ontario από το 2024. Η επένδυση ισοδυναμεί με 2.000 νέες θέσεις στο εργοστάσιο, το οποίο είχε απολύσει 1.500 ανθρώπους νωρίτερα εντός του έτους, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

  Ο πρόεδρος της Unifor, Jerry Dias, ανέφερε ότι με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας το 2024, η τρίτη βάρδια παραγωγής του εργοστασίου θα επιστρέψει στη δουλειά.

  Τα μισθολογικά και άλλα στοιχεία της συμφωνίας της Fiat Chrysler με το συνδικάτο είναι ανάλογα εκείνης που πέτυχε η Unifor με την Ford τον Σεπτέμβριο. Εκείνη η συμφωνία προέβλεπε επενδύσεις 2 δισ. καναδικών δολαρίων - εκ των οποίων 590 εκατ. δολ. σε κρατικές ενισχύσεις - για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Oakville, δυτικό προάστιο του Toronto.

  Η Fiat Chrysler βρίσκεται και εκείνη σε διαπραγματεύσεις με την καναδική κυβέρνηση για την εξασφάλιση κρατικής ενίσχυσης, τονίζει το Bloomberg.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ