Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Οκτ-2020 14:51

  Ρούτε: Θα ήταν "τρελό" εάν η ΕΕ και η Βρετανία δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το εμπόριο

  ΕΕ: Απέχουμε ακόμη αρκετά από μια συμφωνία για το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θα ήταν "τρελό" η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να μην καταφέρουν να καταλήξουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε προσερχόμενος στις συνομιλίες για το Brexit με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες.

  "Θα ήταν τρελό για τον έξω κόσμο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους. "Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας, οικονομικά και γεωπολιτικά, να έχουμε μια συμφωνία". Πρόσθεσε ότι είναι "συγκρατημένα αισιόδοξος" για την επίλυση της τελευταίας αντιπαράθεσης αναφορικά με την τήρηση από την πλευρά της Βρετανίας της συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, που κινδυνεύει να υπονομευθεί εάν εγκριθεί ένας νέος νόμος στη Βρετανία, το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά.

  Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει εντατικοποίηση των συνομιλιών προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit με τη Βρετανία πριν από το τέλος του έτους.

  "Νομίζω ότι και πάλι μπορούμε να το επιλύσουμε αυτό εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε στη διάθεσή μας", δήλωσε ο Μάρτιν σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες. "Πιστεύω ότι όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος".

  "Με την COVID-19 να έχει τόσο καταστροφικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τις οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και σε όλη την Ευρώπη, προφανώς οι ηγέτες δεν θέλουν να προκαλέσουν σοκ στους πολίτες, αναφορικά με το τι θα σήμαινε η μη επίτευξη συμφωνίας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ