Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Οκτ-2020 19:50

  To Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους με στόχο τη βιωσιμότητα παρουσίασε η πρόεδρος της Κομισιόν

  To Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους με στόχο τη βιωσιμότητα παρουσίασε η πρόεδρος της Κομισιόν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους το οποίο παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάτι που είχε εξαγγείλει στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης.

  "Το κίνημα αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και της τεχνολογίας και του κόσμου της τέχνης και του πολιτισμού", είπε η πρόεδρος τονίζοντας ότι "προτείνει μια νέα αισθητική που αντλεί έμπνευση από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και συνδυάζει το ντιζάιν με τη βιωσιμότητα".

  Το νέο Μπάουχαους, εξήγησε, έχει στόχο να φέρει την Πράσινη Συμφωνία στο πνεύμα και στα σπίτια μας και να υπογραμμίσει την άνεση και την ελκυστικότητα ενός βιώσιμου τρόπου ζωής. Ο καλός σχεδιασμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας. Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους θα αποδείξει ότι το αναγκαίο μπορεί να είναι και όμορφο. Θα αποτελέσει χώρο συλλογισμού και πειραματισμού.

  Σκοπός είναι το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τον δρόμο για τη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά πρέπει και να συμμετάσχουμε και σε έναν πολιτιστικό διάλογο. Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους εντάσσεται στο ευρύτερο όραμά μας για την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου, πιο όμορφου και πιο ανθρώπινου κόσμου και μέλλοντος".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ