Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Οκτ-2020 14:17

  Υποχώρησαν 16% τα καθαρά κέρδη της Bank of America

  Υποχώρησαν 16% τα καθαρά κέρδη της Bank of America
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 16% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America στο γ΄ τρίμηνο, αν και η τράπεζα ανέφερε πως είναι καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

  Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι κέρδισε 4,88 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα 5,78 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και έναντι των 3,53 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 51 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν 49 σεντς.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής ήταν πιο αισιόδοξη από ό,τι οι ανταγωνιστικές της τους προηγούμενους μήνες, δηλώνοντας ότι η κατανάλωση επανέρχεται μετά από το αρχικό σοκ.

  "Βλέπουμε μια αξιοπρεπή ανάκαμψη συνολικά στις καταναλωτικές δαπάνες, ακόμη και με την οικονομία να μην έχει ανοίξει πλήρως", τόνισε τον προηγούμενο μήνα σε συνέδριο ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας.

  Στο γ΄ τρίμηνο, η Bank of America εξοικονόμησε 1,39 δισ. δολάρια, έναντι προηγουμένων προβλέψεων 5,12 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο και 4,76 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.

  Η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 20,34 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο, χαμηλότερα 11% από το προηγούμενο έτος. ΟΙ αναλυτές ανέμεναν 20,8 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ