Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 15:10

  Το νέο αφεντικό της IAG τοποθετεί τον Doyle της Aer Lingus στο τιμόνι της BA

  Το νέο αφεντικό της IAG τοποθετεί τον Doyle της Aer Lingus στο τιμόνι της BA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Luis Gallego, ο οποίος ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος της IAG τον προηγούμενο μήνα, άφησε το "σημάδι" του στον αεροπορικό όμιλο τη Δευτέρα, προάγοντας το αφεντικό της Aer Lingus, Sean Doyle, να τεθεί επικεφαλής της British Airways, αντικαθιστώντας τον Alex Cruz με άμεση ισχύ.

  Ήταν μία από αρκετές διοικητικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τον αεροπορικό όμιλο και σηματοδοτεί μια επιστροφή στην ΒΑ για τον Doyle, ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής δικτύου, στόλου και συμμαχιών προτού φύγει για την Aer Lingus το 2019.

  Ο Cruz είναι επικεφαλής της ΒΑ από το 2016 και θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος για μια μεταβατική περίοδο, ανέφερε η IAG.

  Ο Doyle αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση στην ΒΑ, η οποία όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας των περιορισμένων πτήσεων στη διάρκεια της πανδημίας.

  Η IAG τον προηγούμενο μήνα άντλησε 2,7 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της και να επιβιώσει της πανδημίας.

  "Περνάμε τη χειρότερη κρίση που αντιμετώπισε ο κλάδος μας και είμαι σίγουρος πως αυτές οι εσωτερικές προαγωγές θα διασφαλίσουν ότι η IAG είναι σε σωστό σημείο ώστε να βγει σε ισχυρή θέση από την πανδημία", τονίζει ο Gallego στην ανακοίνωσή του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ