Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 11:39

  Ιαπωνία: Μειώθηκαν 0,8% οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

  Ιαπωνία: Μειώθηκαν 0,8% οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές χονδρικής στην Ιαπωνία μειώθηκαν 0,8% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

  Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο μήνα ετήσια πτώσης και αναδεικνύει τον κίνδυνο η χώρα να επιστρέψει στον αποπληθωρισμό.

  Επηρεαζόμενη κυρίως από την μέτρια παγκόσμια ζήτηση για εμπορεύματα και ιαπωνικά μηχανήματα, οι χαμηλές τιμές χονδρικής αναδεικνύουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει το Τόκιο για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

  Η πτώση 0,8% του δείκτη τιμών εταιρικών αγαθών, που μετρά τις τιμές που χρεώνουν οι εταιρείες η μία στην άλλη για τα αγαθά τους και τις υπηρεσίες τους, ήταν μεγαλύτερη από τις μέσες εκτιμήσεις για πτώση 0,5%.

  Οι τιμές χονδρικής επίσης υποχώρησαν 0,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας την πρώτη μηνιαία πτώση εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

  Οι δομικές τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,4% τον Αύγουστο έναντι του προηγουμένου έτους, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη πτώση εδώ και τέσσερα χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ