Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Οκτ-2020 16:56

  Τουρκία: Η εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια διαρκή λύση

  Τουρκία: Η εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια διαρκή λύση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία χαιρέτισε την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν "για ανθρωπιστικούς λόγους”, όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αυτή δεν δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια διαρκή λύση.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Adadolu, στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα επιβεβαιώνει την αταλάντευτη υποστήριξη της προς το Μπακού, "τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

  "Εξ αρχής, η Τουρκία πάντα υπογράμμιζε ότι θα υποστήριζε μόνο εκείνες τις λύσεις που ήταν αποδεκτές από το Αζερμπαϊτζάν. Με αυτό το δεδομένο, η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο αδελφικό Αζερμπαϊτζάν στο έδαφος και στο τραπέζι", τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

  Και η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι το Αζερμπαϊτζάν "έχει δείξει στην Αρμενία και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορεί να πάρει τα για 30 χρόνια κατεχόμενα εδάφη του πίσω με τα δικά του μέσα και αυτοπεποίθηση".

  Τέλος, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην Αρμενία μια τελευταία ευκαιρία για να αποσυρθεί από τα εδάφη που κατέχει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ