Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 22:20

  Rosengren (Fed): Τα μακροχρόνια χαμηλά επιτόκια έκαναν την τρέχουσα οικονομική κρίση χειρότερη

  Rosengren (Fed): Τα μακροχρόνια χαμηλά επιτόκια έκαναν την τρέχουσα οικονομική κρίση χειρότερη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πολύχρονη επιμονή των κεντρικών τραπεζών στα χαμηλά επιτόκια οδήγησε σε ανάληψη υπερβολικού ρίσκου στον κλάδο του εμπορικού real estate και συμβάλλει ώστε η τρέχουσα οικονομική δυσπραγία να γίνει ακόμη οξύτερη, ανάφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του παραρτήματος της Fed στη Βοστόνη (Boston Federal Reserve) Eric Rosengren.

  Ο αξιωματούχος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ανέφερε ότι αναμένει κύμα χρεοκοπιών, το οποίο θα οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας που ήδη πλήττει δυσανάλογα τους εργαζόμενους με χαμηλότερα εισοδήματα.

  Οι ρυθμιστικές αρχές, πρόσθεσε, θα έπρεπε να είχαν μπορέσει να δουν το πρόβλημα να οξύνεται και ότι, σε περίπτωση κρίσης, θα εκδηλωνόταν πιο έντονα.

  "Προφανώς και μια θανατηφόρος πανδημία θα επηρέαζε έτσι κι αλλιώς αρνητικά την οικονομία", τόνισε ο Rosengren. "Ωστόσο, λυπάμαι που θα πρέπει να αναφέρω ότι το χτίσιμο του υπερβολικού ρίσκου σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που προηγήθηκε της τρέχουσας ύφεσης θα καταστήσει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία αρκετά πιο δύσκολη".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ