Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 19:45

  Ήθελαν να απαγάγουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν για να... ανατρέψουν την κυβέρνηση

  Ήθελαν να απαγάγουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν για να... ανατρέψουν την κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά έξι προσώπων για συνωμοσία προς απαγωγή της κυβερνήτη της πολιτείας του Μίσιγκαν των ΗΠΑ Gretchen Whitmer, ως μέρος ευρύτερου σχεδίου για ανατροπή της πολιτειακής κυβέρνησης, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο το οποίο εδρεύει στην πολιτεία.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το FBI εντόπισε μέσω social media ότι μια ομάδα ανθρώπων συζητούσαν περί της βίαιης ανατροπής μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και των μηχανισμών ασφαλείας της", σύμφωνα με το δικαστήριο.

  "Η ομάδα συζητούσε τη δημιουργία μιας κοινότητας στο πλαίσιο της Χάρτας των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα ήταν αυτάρκεις",  σημειώνεται. "Είχαν συζητήσει διάφορους τρόπους για να πετύχουν τους σκοπούς τους, από ειρηνικούς μέχρι και βίαιους. Σε ένα σημείο, ορισμένα πρόσωπα άρχισαν να καταφέρονται κατά των πολιτειακών κυβερνήσεων, που θεωρούσαν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και την κυβέρνηση του Μίσιγκαν και την κυβερνήτη Gretchen Whitmer. Πολλά μέλη έκαναν λόγο για φόνους των "τυράννων" ή την "απαγωγή" ενός νυν κυβερνήτη".

  Η Whitmer, θεωρούμενη προ λίγου καιρού ως μία εκ των βασικών υποψηφίων για συνυποψηφιότητα με τον Τζο Μπάιντεν, ως υποψήφια αντιπρόεδρός του, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έχει γίνει στόχος των συντηρητικών οι οποίοι πιστεύουν ότι η αντίδρασή της στο ζήτημα της πανδημίας φαλκιδεύει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών, με το να ζητεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αλλά και την παραμονή κατ' οίκον. Την άνοιξη, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εξ αυτών οπλισμένοι, είχαν καταλάβει το κτίριο της κυβέρνησης του Μίσιγκαν προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εντολές της.

  Αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίσιγκαν απεφάνθη ότι η κυβερνήτης δεν είχε την εξουσία να επιβάλει τις συγκεκριμένες εντολές προς τους πολίτες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ