Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 15:22

  ΙΒΜ: Διαχωρίζει από το ενεργητικό της τη μονάδα υποδομών ΙΤ και εστιάζει στο cloud computing

  ΙΒΜ: Διαχωρίζει από το ενεργητικό της τη μονάδα υποδομών ΙΤ και εστιάζει στο cloud computing
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η IBM ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει από το ενεργητικό της την μονάδα υποδομών ΙΤ για να εστιάσει περισσότερο στο cloud computing, σε έναν κλάδο δραστηριοτήτων με υψηλό περιθώριο που έχει δει άνοδο καθώς οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο στρέφονται στην ψηφιοποίηση.

  Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 14% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Η IBM έχει περικόψει τις παλιές της δραστηριότητες με τα χρόνια για να εστιάσει στο cloud, με στόχο να αντισταθμίσει την επιβράδυνση των πωλήσεων λογισμικού και την εποχική ζήτηση για τους mainframe servers της.

  Ο Arvind Krishna, ο οποίος ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος από τον Ginni Rometty τον Απρίλιο, δήλωσε πως το χαρτοφυλάκιο λογισμικού και λύσεων της IBM θα προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας μετά από τον διαχωρισμό.

  Ο Krishna είναι γνωστός ως ο "βασικός αρχιτέκτονας" της μεγαλύτερης εξαγοράς της IBM, της εταιρείας λογισμικού Red Hat, την οποία εξαγόρασε έναντι 34 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος.

  "Η επιτυχία που είχαμε με τη Red Hat μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση", πρόσθεσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την κίνηση "σημαντική αλλαγή" στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας.

  Η IBM σημείωσε ακόμη πως αναμένει τα έσοδα γ΄ τριμήνου να διαμορφωθούν στα 17,6 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,58 δισ. δολάρια, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ