Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 13:52

  Danske Bank: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά 1.600 άτομα

  Danske Bank: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά 1.600 άτομα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Danske Bank σχεδιάζει να μειώσει κατά 1.600 τις θέσεις εργασίας περισσότερο από το 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, η οποία οδήγησε την μετοχή της υψηλότερα αλλά προκάλεσε άσχημες αντιδράσεις από εκπροσώπους των εργαζομένων.

  Η δανέζικη Danske δήλωσε πως οι περικοπές είναι απαραίτητες για να εξοικονομήσει κεφάλαια εν μέσω αύξησης του κόστους συμμόρφωσης και των μακροχρόνια αρνητικών επιτοκίων.

  "Ποτέ δεν είναι εύκολο να μειώνεις τον αριθμό των συναδέλφων, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε αυτό με τον πιο αξιοπρεπή και σεβαστό τρόπο", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Vogelzang.

  "Ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστούμε στις διαρθρωτικές αλλαγές που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Απλώς πρέπει να μειώσουμε το κόστος", δήλωσε.

  Η Danske εξακολουθεί να ερευνάται για ένα τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος, το οποίο προκάλεσε άλμα στο κόστος συμμόρφωσης της τράπεζας.

  Πιο πρόσφατα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας παραδέχθηκε ότι έχει υπερχρεώσει τους πελάτες λιανικής για χρόνια εξαιτίας λαθών στο σύστημα είσπραξης χρεών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ