Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 13:12

  SNB: Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του φράγκου από την χαλαρή νομισματική πολιτική

  SNB: Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του φράγκου από την χαλαρή νομισματική πολιτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιδιαίτερα χαλαρή πολιτική της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, ενέχει μικρό κίνδυνο για τη σταθερότητα του ελβετικού φράγκου και μπορεί να αντιστραφεί ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που η ζήτηση για το νόμισμα-ασφαλές καταφύγιο μειωθεί, τόνισε ο πρόεδρος της SNB, Thomas Jordan.

  "Η άνευ προηγουμένου επέκταση της νομισματικής βάσης τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για την σταθερότητα της αξίας του ελβετικού φράγκου", ανέφερε ο Jordan σε ομιλία του σε συνέδριο.

  "Με την αύξηση της προσφοράς χρήματος, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έχει απλώς αντιδράσει στην αύξηση της ζήτησης, και η εστίασή της να το κάνει ήταν σταθερή στην εντολή της να διασφαλίσει την σταθερότητα του ελβετικού φράγκου και ως εκ τούτου την προσφορά χρήματος", πρόσθεσε.

  Η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ξένα νομίσματα, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα αφού διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, επικαλούμενη πολιτικούς κινδύνους που μπορεί να αυξήσουν τις πιέσεις ανατίμησης στο φράγκο και να ανακόψουν την οικονομική ανάκαμψη.

  Ο Jordan δήλωσε πως η SNB έχει τα μέσα που χρειάζεται για να αναστρέψει την πορεία εάν παραστεί ανάγκη.

  "Εάν η ζήτηση για το ελβετικό φράγκο αποδυναμωθεί, η προσφορά χρήματος μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή, ως εκ τούτου διασφαλίζοντας ότι το νόμισμα διατηρεί την αξία του", δήλωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ