Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 23:55

  Evans: Η Fed δεν θα ακολουθήσει αυστηρή φόρμουλα για το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων

  Evans: Η Fed δεν θα ακολουθήσει αυστηρή φόρμουλα για το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα χρειαστεί να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική της για κάποιο καιρό μετά το 2023 προκειμένου να πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό, ακόμα και όταν θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της Fed.

  "Δεν θα ακολουθήσουμε μια αυστηρή αριθμητική φόρμουλα για να καθορίσουμε το χρόνο της αύξησης αλλά και το πόσο θα διατηρήσουμε την διευκολυντική πολιτική μετά την αύξηση", δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγο, Charles Evans. 

  Ο πληθωρισμός, προέβλεψε, δεν θα επιστρέψει στο 2% νωρίτερα από το 2023 και η Fed θα χρειαστεί να υπερβαίνει ήπια αυτό το επίπεδο για κάποιο διάστημα από εκεί και έπειτα για να πετύχει τον στόχο του 2% κατά μέσο όρο, είπε.

  "Η δουλειά μας πάνω στον πληθωρισμό είναι απίθανο να ολοκληρωθεί όταν θα ξεκινήσουμε πρώτη φορά να αυξάνουμε τα επιτόκια και αυτό επίσης δείχνει ότι θα διατηρήσουμε τις συνθήκες διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής έως ότου πετύχουμε τον στόχο για τον μέσο πληθωρισμό", εξήγησε ο Evans.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ