Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 21:50

  Πρακτικά της Fed: Επί τάπητος το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε μελλοντικές συνεδριάσεις

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες επεδίωξαν να εξεταστεί περαιτέρω το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed όταν συνεδρίασαν τον περασμένο μήνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτοί σε τροποποίηση ή και σε αύξηση του προγράμματος στο μέλλον.

  Τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι κάποιοι συμμετέχοντες "σημείωσαν πως στις μελλοντικές συνεδριάσεις θα είναι κατάλληλο να επεξεργαστούν  και να επικοινωνήσουν πώς το πρόγραμμα αγοράς παγίων της Fed θα μπορούσε να στηρίξει καλύτερα τη διπλή εντολή της κεντρικής τράπεζας".

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφώνησαν στη συνάντηση να διατηρήσουν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν έως ότου η αγορά εργασίας φτάσει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός προσεγγίσει το 2% -και μπει σε τροχιά να ξεπερνά αυτόν τον στόχο για κάποιο διάστημα. Στο μεταξύ, οι προβλέψεις που δημοσιοποιήθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι δεν αναμένουν ότι η οικονομία θα φτάσει αυτούς τους στόχους έως το 2023 ή το 2024, καθώς ανακάμπτει σταδιακά από τη ραγδαία ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ