Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 15:21

  Ισπανία: Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τριετές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας 72 δισ. ευρώ

  Ισπανία: Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τριετές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας 72 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αποκάλυψε ένα τριετές πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, ύψους 72 δισ. ευρώ, ώστε να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη.

  Ο Sanchez  δήλωσε πως η κυβέρνηση θα δαπανήσει το ποσό στο διάστημα 2021-2023, σε μια δημοσιονομική "επίθεση" η οποία θα πρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 2,5% περίπου και να καταστήσει την οικονομία περισσότερο ψηφιακή και πράσινη.

  Περίπου το 80% του ποσού θα προέλθει από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ και τα υπόλοιπα από άλλα χρηματοδοτικά οχήματα της ΕΕ.

  "Ο κόσμος έχει αλλάξει και πρέπει να επιταχύνουμε την μεταμόρφωση της χώρας μας", τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό διάγγελμά του σήμερα το πρωί.

  Το πρόγραμμα στόχο έχει να βοηθήσει την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να ανακάμψει από την πανδημία που έπληξε την παγκόσμια οικονομία, και θα πρέπει να οδηγήσει στη δημιουργία 800.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2023, τόνισε ο Sanchez.

  Η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σχεδόν το 40% του συνολικού ποσού στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2020, το οποίο θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει και στη συνέχεια να περάσει από τη Βουλή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ