Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 13:27

  Ιαπωνία: Η Mizuho θα προσφέρει στους εργαζόμενους την επιλογή λιγότερων ημερών εργασίας λόγω πανδημίας

  Ιαπωνία: Η Mizuho θα προσφέρει στους εργαζόμενους την επιλογή λιγότερων ημερών εργασίας λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού ομίλου Mizuho Financial Group σκοπεύει να προσφέρει στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να εργάζονται λιγότερες ημέρες την εβδομάδα καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την ευελιξία του προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας.

  Σύμφωνα με την ίδια, τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου Τατσουφούμι Σακάι έγιναν χθες σε συμπόσιο που διοργάνωσε η Nikkei.

  Η Mizuho, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει ενεργητικού, θα δώσει σε περίπου 45.000 υπαλλήλους την επιλογή να εργάζονται τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Στόχος είναι η δυνατότητα αυτή να παρέχεται από τον Δεκέμβριο ύστερα από συζητήσεις με το συνδικάτο των εργαζόμενων.

  Η κίνηση έρχεται ενώ επιχειρήσεις στην Ιαπωνία, που είναι γνωστές για την αυστηρή τους εργασιακή δεοντολογία και τις πολλές ώρες εργασίας, επιδιώκουν να δώσουν στους εργαζομένους μεγαλύτερη ευελιξία κατά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τον Αύγουστο.

  "Ενδυναμώνουμε το σύστημα (για ευέλικτη απασχόληση) ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να εργάζονται πιο αυτόνομα", δήλωσε η εκπρόσωπος.

  Βάσει του νέου συστήματος, οι υπάλληλοι που εργάζονται τρεις ημέρες θα λαμβάνουν το 60% του τωρινού τους μισθού ενώ αυτοί που επιλέγουν να εργαστούν τέσσερις ημέρες θα λαμβάνουν το 80% των αποδοχών τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Μπορούν, ωστόσο, να επιλέξουν να συνεχίσουν να εργάζονται για πέντε ημέρες την εβδομάδας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ