Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 22:44

  Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα: Τέλος η 'συγκυβέρνηση' - Αποχώρησε ο Οζερσάι

  Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα: Τέλος η 'συγκυβέρνηση' - Αποχώρησε ο Οζερσάι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξαπολύοντας πυρά, εναντίον του πολιτικού του εταίρου, Ερσίν Τατάρ, ο Κουντρέτ Οζερσάι, μετά από μία συνεδρίαση, περίπου δύο ωρών, με τα μέλη του κόμματός του, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον 'κυβερνητικό συνασπισμό' του ψευδοκράτους.

  Όπως ανακοίνωσε, ο Οζερσάι, δεν είχε ενημερωθεί ποτέ γι' αυτή την κίνηση από τον Τουρκοκύπριο 'πρόεδρο'.

  Ο αναπληρωτής 'πρωθυπουργός' του ψευδοκράτους και 'υπουργός Εξωτερικών', Κουντρέτ Οζερσάι, νωρίτερα, σε δηλώσεις του έβαλε κατά του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτή η ανακοίνωση δεν αποτελεί επίσημο άνοιγμα των Βαρωσίων.

  Ο Οζερσάι έγραψε ότι αυτό που ανακοινώθηκε δεν αφορά το έργο για το άνοιγμα των Βαρωσίων που αρχικώς συζητούνταν, περιλαμβανομένων των ρυθμίσεων του περιουσιακού, σημειώνοντας ότι η περίκλειστη πόλη θα συνεχίσει να είναι στρατιωτική περιοχή και πως για να αλλάξει αυτό το στάτους χρειάζεται απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" του ψευδοκράτους.

  "Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει 'συγκυβέρνηση' σε αυτή τη 'χώρα' και ότι τέτοιες σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από κοινού. Είναι υψίστης σημασίας το ότι ένας υποψήφιος 'πρόεδρος' δεν γνωρίζει ή αγνοεί επιδεικτικά το πώς λειτουργούν οι νόμοι. Πιστεύω ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δώσουν αξία σε αυτούς τους πολιτικούς ελιγμούς όταν φτάσει η ώρα της κάλπης", είπε ο Οζερσάι.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ