Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 20:57

  Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού λαμβάνει το Βέλγιο

  Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού λαμβάνει το Βέλγιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Βέλγιο θα αυστηροποιήσει από το τέλος αυτής της εβδομάδας τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, περιορίζοντας σε τέσσερα τα άτομα που θα μπορούν να συναθροίζονται, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η απότομη αύξηση των μολύνσεων της COVID-19.

  Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο, νέος πρωθυπουργός του Βελγίου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από πέντε ημέρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι γνωρίζει ότι οι Βέλγοι είναι κουρασμένοι από τα περιοριστικά μέτρα, αλλά πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες για την αποφυγή ενός νέου lockdown.

  Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται να προσκαλούνται περισσότερα από τέσσερα άτομα μέσα σε ένα σπίτι, να κάθονται σε ένα τραπέζι ή να συγκεντρώνονται σε εξωτερικό χώρο. Όλα τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ.

  Μέχρι στιγμής οι Βέλγοι μπορούσαν να συναθροίζονται σε ομάδες έως και πέντε ατόμων χωρίς να τηρούν κοινωνική απόσταση και επιτρεπόταν σε ομάδες έως και 10 ατόμων να κάθονται σε ένα τραπέζι σε ένα μπαρ ή σε ένα εστιατόριο.

  "Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, το ξέρουμε, αλλά θα ζητήσουμε και πάλι να κάνουν μια προσπάθεια για τα παιδιά μας, ώστε να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, για τις επιχειρήσεις μας, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μην χάσουν άνθρωποι τις δουλειές τους", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

  Η COVID-19 έχει σκοτώσει 10.078 ανθρώπους στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, σε ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο.

  Σήμερα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός νέων λοιμώξεων σε μια εβδομάδα ξεπέρασε τις 2.300. Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται, όπως και οι θάνατοι από τον ιό, στη χώρα που αποτελεί την έδρα των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ