Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 20:09

  Ρεκόρ στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κατέγραψε η Αυστρία

  Ρεκόρ στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κατέγραψε η Αυστρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπερνώντας το έως τώρα ρεκόρ των 9.123 ενεργών μολύνσεων που είχε καταγραφεί στις 3 Απριλίου, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Αυστρία ανέρχεται σήμερα σε 9.207, που είναι υψηλότερος από ποτέ στη χώρα, με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, ωστόσο, λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού των διενεργούμενων τεστ, οι συγκρίσεις με το παρελθόν έχουν μόνον περιορισμένη σημασία, όπως τονίζεται από τους ειδικούς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, σε καθημερινή σύγκριση αναφέρθηκαν 923 θετικά τεστ, στη Βιέννη καταγράφηκαν μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο 399 νέα κρούσματα, ωστόσο, σύμφωνα με την Ιατρικό Επιτελείο Κρίσεων της πρωτεύουσας, ένα μέρος αυτών των μολύνσεων στην πόλη προέρχεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

  Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Αυστριακή Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων συνεργάστηκε με το Ομοσπονδιακό Σύστημα Επιδημιολογικών Αναφορών το Σαββατοκύριακο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τμήματα των θετικών αποτελεσμάτων από το εργαστήριό της δεν αναφέρθηκαν τότε, αλλά περιλαμβάνονται στην αναφορά της σήμερα, Τρίτη.

  Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σήμερα σε νοσοκομείο ανέρχεται σε 498 και από αυτούς οι 101 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπήρξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τέσσερις νέοι θάνατοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 822.

  Με την αύξηση των νέων λοιμώξεων, αυξάνεται επίσης η ζήτηση κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, και σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, το ποσοστό πληρότητας είναι περίπου το 5% του συνόλου των 2.000 κλινών εντατικής θεραπείας από τις οποίες περίπου το ήμισυ βρίσκονται στην πρωτεύουσα Βιέννη.

  Ο έως τώρα υψηλότερος αριθμός νοσηλευόμενων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καταγράφηκε στις 8 Απριλίου με 267 ασθενείς, και ο αριθμός αυτός μειώθηκε στην πορεία τον Απρίλιο και τον Μάιο και παρέμεινε από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο κάτω από τους 30 ασθενείς Covid-19, ενώ, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας , η νοσηλεία στην εντατική αυξάνεται και πάλι από τις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου.

  Αυτή την στιγμή, το 0,8% εκείνων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό χρήζουν εντατικής νοσηλείας και το ποσοστό αυτό αυξήθηκε μόλις ελαφρά από την εκ νέου άνοδο των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, συγκριτικά, αυτό το ποσοστό ήταν 2,4% στις αρχικές επιδημικές φάσεις έως τις 15 Απριλίου, ενώ στην επιδημική φάση από τις 16 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου, παρατηρήθηκαν τόσο ένα χαμηλότερο ποσοστό θανάτων όσο και μικρότεροι χρόνοι παραμονής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και κατά την άποψή του, "συνολικά, αυτό δείχνει μία βελτιωμένη ιατρική θεραπεία ασθενών με Covid-19".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ