Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 12:12

  Ο μεγαλύτερος έμπορος πετρελαίου θέλει να αγοράσει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σου

  Ο μεγαλύτερος έμπορος πετρελαίου θέλει να αγοράσει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εάν ζείτε στην Τουρκία ή το Πακιστάν και θέλετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο θέλει να κάνει μια συμφωνία, αναφέρει το Bloomberg. 

  Ο Όμιλος Vitol που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια στην Ολλανδία, και εμπορεύεται περισσότερα από 8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου την ημέρα για το 2019, εισέρχεται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

  Ο όμιλος ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση που ονομάζεται Vava Cars. "Στόχος της είναι να γίνει η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων στον κόσμο", αναφέρει η εταιρεία στο site της. 

  Η startup των μεταχειρισμένων οχημάτων είναι το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι μεγαλύτεροι έμποροι ενέργειας στον κόσμο προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις βασικές τους δραστηριότητες γύρω από τα καύσιμα εν μέσω της μετάβασης σε πιο "πράσινα" καύσιμα. 

  Την ίδια ώρα που η Vitol δηλώνει ότι δεν αναμένει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου έως τουλάχιστον το 2030, η εταιρεία έχει ήδη κάνει κινήσεις για να διαφοροποιήσει ορισμένες από τις δραστηριότητες της από την αγορά του πετρελαίου. Η εταιρεία που εδρεύει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην αποθήκευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και ενισχύει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας. 

  Η τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί στην Τουρκία καθώς υπάρχει έλλειψη νέων οχημάτων μετά και από την πτώση του τουρκικού νομίσματος, ανέφερε το Bloomberg. 

  H κατάσταση βέβαια έχει επιδεινωθεί με τις τιμές για ορισμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να είναι υψηλότερες από τα νέα οχήματα της ίδια μάρκας και μοντέλου. 

  Η Vitol έχει πρόσβαση σε άφθονο κεφάλαιο χαμηλού κόστους για να αγοράσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς οι μεγαλύτεροι έμποροι πετρελαίου στον κόσμο εξαρτώνται από δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικά δάνεια για τη χρηματοδότηση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους. 

  "Η επαναστατική νέα μας υπηρεσία απαλλάσσει από την ταλαιπωρία και επιτρέπει στους καταναλωτές να πωλούν και στους εμπόρους να αγοράζουν με αυτοπεποίθηση", λέει η Vava στη σελίδα της στο LinkedIn. "Είμαστε το μέλλον της πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων." Η Vava επιδιώκει να προσλάβει άτομα σε διευθυντικές θέσεις με έδρα το Λονδίνο, όπως ένας Διευθυντής Οικονομικών, Διευθυντής Προϊόντων, Επικεφαλής Πλατφόρμας και Επικεφαλής της Επιστήμης Δεδομένων, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

  Η Vitol όπως και άλλες εταιρείες προσλαμβάνουν επιστήμονες και χτίζουν "διυλιστήρια δεδομένων" για να ερμηνεύουν καθημερινά εκατομμύρια δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τις πωλήσεις και τις τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

  Στην Τουρκία, η επιχείρηση Vava λειτουργεί εκτός του δικτύου καυσίμων Petrol Ofisi της Vitol. Η Petrol Ofisi είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Τουρκίας με βάση τα έσοδα.

  Ο όμιλος πετρελαίου έχει ήδη σημαντική παρουσία στο Πακιστάν μέσω του μεριδίου 40% που κατέχει στην Hascol Petroleum Ltd., λιανοπωλητή αποθήκευσης καυσίμων και πρατηρίων καυσίμων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ