Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 08:53

  Αυστραλία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

  Αυστραλία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και τον στόχο για την απόδοση του τριετούς ομολόγου κατά τη μηνιαία συνεδρίασή της σήμερα, αλλά συνεχίζει να επεξεργάζεται επιλογές για περαιτέρω τόνωση της οικονομίας.

  Η RBA διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% όπως αναμενόταν. Ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου, που εισήχθη τον Μάρτιο, διατηρήθηκε στο 0,25%.

  "Το δ.σ. συνεχίζει να εξετάζει πώς η επιπλέον νομισματική χαλάρωση θα μπορούσε να υποστηρίξει θέσεις εργασίας καθώς η οικονομία ανοίγει περαιτέρω", τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe.

  Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα τον προϋπολογισμό για την περίοδο 2020-2021. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να προβλέπει στον προϋπολογισμό έλλειμμα μεγαλύτερο των 200 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (143,64 δισ. δολάρια), το μεγαλύτερο εδώ και 70 χρόνια, ενώ θα παρουσιάσει μέτρα στήριξης της οικονομίας.

  Οι οικονομολόγοι εικάζουν ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω το βασικό επιτόκιο στους επόμενους μήνες και να κινηθεί προς μια πλήρη ποσοτική χαλάρωση με την αγορά τριετών, πενταετών και 10ετών ομολόγων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020