Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Οκτ-2020 14:36

  Ιταλία: Προβλέπει συρρίκνωση 9% το 2020 και ανάπτυξη 5,1% το 2021

  Ιταλία: Βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από Ρουμανία και Βουλγαρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 9% το 2020 και θα παρουσιάσει ανάπτυξη 5,1% το 2021, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάζει το Bloomberg.

  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte θέτει στόχο την μείωση του χρέους της χώρας στο 151,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2023, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο υπόκειται σε αλλαγές και αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού σήμερα.

  Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, εάν η πανδημία επιδεινωθεί σημαντικά, η κυβέρνηση βλέπει το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 10,5% το 2020 και να σημειώνεται ανάπτυξη 1,8% στο επόμενο έτος.

  Το outlook καθορίζει το πλαίσιο για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας το 2021, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

  Η κυβέρνηση Conte δυσκολεύεται να σώσει την οικονομία που έχει πληγεί από την πανδημία και το πολύ αυστηρό lockdown, καθώς προετοιμάζει πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων.

  Επίσης, οι στόχοι για το 2021 κάνουν λόγο για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 6% και το 2022 κατά 3,8%, ενώ αναμένει να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2023.

  Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, μείωση της κοινωνικής και οικονομικής επίδρασης της πανδημίας, υποστήριξη μιας πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ