Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Οκτ-2020 21:25

  Το κρατίδιο του Βερολίνο καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες από το εσωτερικό της χώρας.

  Το κρατίδιο του Βερολίνο καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες από το εσωτερικό της χώρας.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου εντός της Γερμανίας, όπως γράφουυν  οι εφημερίδες της Δημοσιογραφικου Ομίλου Funke στις σαββατιάτικες εκδόσεις τους.

  Για ταξιδιώτες που είχαν προηγουμένως βρεθεί σε μια περιοχή υψηλού κινδυνου από το εσωτερικό της χώρας, δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα στο Βερολίνο από αυτό το Σάββατο. "Ο αντίστοιχος κανονισμός του πρωτοκόλου του κρατιδίου του Βερολίνου για την προστασία από τον κορονοϊό καταργείται από τις 3 Οκτωβρίου", επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

  Μέχρι τώρα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κανονισμός "ίσχυε για άτομα που εισέρχονται στο κρατίδιο του Βερολίνου από περιοχές του εσωτερικού της χώρας και είχαν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου τις τελευταίες 14 ημέρες.

  Ορισμένα κρατίδια, αντιθέτως, εξακολουθούν να διατηρούν τους κανονισμούς καραντίνας για ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου εντός της Γερμανίας. 

  Στις αρχές Μαΐου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να επιβάλλουν περιορισμούς στις μη αναγκαίες μετακινήσεις  εντός και εκτός των ιδιαίτερα προσβεβλημένων περιοχών, εάν ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξηθεί πάνω από το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, με αποτέλεσμα πολλά κρατίδια να έχουν τους δικούς τους κανόνες.

  Πηγή: Funke Mediengruppe

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ