Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Οκτ-2020 17:24

  Κλήτευση των CEO Facebook, Google και Twitter από επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ

  Κλήτευση των CEO Facebook, Google και Twitter από επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κλήτευση των διευθυνόντων συμβούλων των Facebook, Google και Twitter προκειμένου να εμφανιστούν και να καταθέσουν ενώπιόν της προχώρησε η Επιτροπή Εμπορίου της ομοσπονδιακής Γερουσίας των ΗΠΑ, άνω σώματος του Κογκρέσου, με τη συναίνεση μάλιστα τόσο των πλειοψηφικών Ρεπουμπλικανών όσο και των μειοψηφικών Δημοκρατικών.

  Η κατάθεση θα αφορά το ζήτημα της νομοθετικής "ασπίδας" των κολοσσών της τεχνολογίας, συγκεκριμένα την παράγραφο 230 του νόμου για την  Ευπρέπεια των Επικοινωνιών.

  Η γερουσιαστής της πολιτείας της Ουάσινγκτον Maria Cantwell, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή, αρχικώς ανθίστατο στην κλήτευση την οποία ζητούσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Μίσιγκαν Roger Wicker. Ωστόσο, την Πέμπτη, η Cantwell ανέφερε ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία, μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι Ρεπουμπλικανοί στο περιεχόμενο της κλήτευσης σχετικά με την ιδιωτικό και την "κυριαρχία στα media".

  Η Δημοκρατική γερουσιαστής τόνισε πάντως ότι εκείνο που δεν θα ήθελε να δει  "είναι να παγώσουμε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον λόγο μίσους ή την παραπληροφόρηση για την πανδημία του κορονοϊού".

  Οι Ρεπουμπλικανοί, αντιθέτως, έχουν θέσει την παράγραφο 230 του σχετικού νόμου ως βασικό πεδίο που χρειάζεται αναθεώρηση, καθώς θεωρούν ότι οι Facebook, Twitter και YouTube της Google λογοκρίνουν τις πολιτικά συντηρητικές φωνές.

  Οι πλατφόρμες έχουν αρνηθεί επανειλημμένα ότι λογοκρίνουν τον συντηρητικό λόγο, αντιτείνοντας ότι πολλοί συντηρητικοί έχουν τεράστια επιτυχία και διάδοση των απόψεών τους μέσω των υπηρεσιών τους.

  Η παράγραφος 230 επιτρέπει στις διαδικτυακές πλατφόρμες να μην φέρουν νομική ευθύνη για τις αναρτήσεις των χρηστών τους και τις κινήσεις των διαχειριστών τους σχετικά με το περιεχόμενο. Μολονότι η σχετική νομοθεσία εγκρίθηκε τη δεκαετία του '90 προκειμένου να επιτρέψει στις νέες τότε τεχνολογικές εταιρείες να μεγεθυνθούν, γερουσιαστές και βουλευτές και των δύο παρατάξεων αμφισβητούν πια κατά πόσο είναι επίκαιρη, καθώς πλέον προστατεύει επιχειρηματικούς κολοσσούς έναντι των νομικών ευθύνης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020