Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Οκτ-2020 15:48

  ΗΠΑ: Σταθερός σχεδόν ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

  ΗΠΑ: Σταθερός σχεδόν ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, κινήθηκε χαμηλότερα την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παραμένει σε υφεσιακό επίπεδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ακόμη πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης, για επιχειρήσεις και ανέργους.

  Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 837.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, έναντι των 873.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 850.000 αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

  Οι αιτήσεις έχουν μείνει στάσιμες σε υψηλό επίπεδο αφού υποχώρησαν από το 1 εκατ. τον Αύγουστο, καθώς η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αφαιρεί τις εποχικές διακυμάνσεις από τα στοιχεία.

  Και πάλι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τις 665.000 που είχαν ανέλθει οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, αν και έχουν μειωθεί σημαντικά από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. στο τέλος Μαρτίου.

  Επίσης, ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μέσω των τακτικών κρατικών προγραμμάτων, μειώθηκε κατά 980.000 στα περίπου 11,8 εκατ. στην εβδομάδα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020