Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Οκτ-2020 11:31

  Ευρωζώνη: Ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο ο μεταποιητικός PMI

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο, κυρίως εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η Γερμανία, καθώς τα εργοστάσια της περιοχής βλέπουν αύξηση της ζήτησης μετά από την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

  Καθώς η πανδημία μαίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις επέβαλαν αυστηρά lockdowns, αλλά με τη μείωση των κρουσμάτων, αυτοί οι περιορισμοί αφαιρέθηκαν.

  Ωστόσο μια νέα αύξηση των κρουσμάτων έχει επαναφέρει κάποιους από τους περιορισμούς.

  Ο μεταποιητικός PMI της IHS Markit σημείωσε άνοδο στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 51,7 μονάδες τον Αύγουστο, αντίστοιχα με τις αρχικές εκτιμήσεις  και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.

  Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή σημείωσε άνοδο στις 57,1 μονάδες από τις 55,6 μονάδες, υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 56,8 μονάδες, και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018.

  "Η ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κέρδισε περαιτέρω momentum τον Σεπτέμβριο, στην μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής από τους πρώτους μήνες του 2018", ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

  Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ότι χωρίς τη Γερμανία, η ανάκαμψη θα ήταν πολύ πιο ήπια, καθώς η παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αντιστοιχεί σε περίπου το ήμισυ της συνολικής ανάπτυξης της παραγωγής τον Σεπτέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020