Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Σεπ-2020 10:22

  Γερμανία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων λιανικής

  Γερμανία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων λιανικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα τονώσει μια ισχυρή ανάκαμψη στο γ΄ τρίμηνο από την κρίση του κορονοϊού.

  Η Καγκελάριος Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, έχουν από τον Μάρτιο ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου σειρά μέτρων διάσωσης και τόνωσης της οικονομίας, για να βοηθήσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές να ανακάμψουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα από την μεγαλύτερη ύφεση στην οποία έχει βρεθεί η οικονομία.

  Τα μέτρα περιλαμβάνουν απεριόριστη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ένα μαζικό σύστημα προστασίας των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους από την ξαφνική ανεργία καθώς και κεφάλαια για τους γονείς και μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για την τόνωση της εγχώριας ζήτησης.

  Υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες για το εάν η μείωση του ΦΠΑ, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα έχει αποτέλεσμα, καθώς κάποιες επιχειρήσεις δεν φαινόταν να περνάνε τη μείωση στους καταναλωτές.

  Ωστόσο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία εμφάνισαν ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 3,1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, μετά από μια αναθεωρημένη πτώση κατά 0,2% τον Ιούλιο.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%.

  Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 3,7% σε πραγματικούς όρους μετά από την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 5% τον προηγούμενο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020