Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Σεπ-2020 08:37

  Κίνα: Άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός ΡΜΙ και ο ΡΜΙ υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο

  Κίνα: Άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός ΡΜΙ και ο ΡΜΙ υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα αναπτύχθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης στον κλάδο και η παραγωγή επιταχύνθηκαν, σύμφωνα με τον ΡΜΙ, σηματοδοτώντας περαιτέρω βελτίωση στην κινεζική οικονομία.

  Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 51 μονάδες τον Αύγουστο.

  Πρόκειται για υψηλότερη μέτρηση από το 51,2 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

  Τα στοιχεία σηματοδοτούν τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώνεται υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση.

  Ο υποδείκτης που μετρά την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 54 από τις 53,5 μονάδες, με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν άνοδο στις 52,8 από τις 52 μονάδες.

  Ο υποδείκτης για τις παραγγελίες εξαγωγών σημείωσε άνοδο στις 50,8 μονάδες, για πρώτη φορά πάνω από τις 50 μονάδες καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση παγκοσμίως για τα κινεζικά αγαθά.

  Επίσης, άνοδο για έβδομο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας συνέχιση της ανάπτυξης στις βιομηχανίες υπηρεσιών.

  Ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 55,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 55,2 μονάδες τον Αύγουστο. Ο υποδείκτης που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στις 55,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 54,3 μονάδες τον Αύγουστο.

  Ο υποδείκτης για την κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμεινε σταθερός στις 60,2 μονάδες έναντι του προηγουμένου μήνα.

  Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών για τον μη μεταποιητικό κλάδο, ένας δείκτης που καταγράφει τη ζήτηση, σημείωσε άνοδο στις 54 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 52,3 μονάδες τον Αύγουστο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020