Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Σεπ-2020 13:36

  Renault: Απέρριψαν τις προτάσεις για την αναδιοργάνωση της εταιρείας οι εργαζόμενοι

  Renault: Απέρριψαν τις προτάσεις για την αναδιοργάνωση της εταιρείας οι εργαζόμενοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα τέσσερα βασικά εργατικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Renault, αντιτίθενται στα σχέδια μείωσης του κόστους, τονίζουν πηγές των σωματείων, αυξάνοντας τα προβλήματα για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην προσπάθειά της να αναδιοργανωθεί.

  Η ζημιογόνα Renault, η οποία ανήκε κατά 15% στη γαλλική κυβέρνηση, έχει θέσει στόχο την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωσης των εργοστασίων της, για να αποκατασταθεί η κερδοφορία.

  Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν συμβουλευτικό ρόλο στα σχέδια, αλλά η απόρριψή τους θα περιέπλεκε το έργο του νέου διευθύνοντος συμβούλου Luca de Meo.

  Ο de Meo, ο οποίος ανέλαβε τον Ιούλιο, κάλεσε το προσωπικό της εταιρείας να τον στηρίξει, σύμφωνα με ένα πρόσφατο εσωτερικό memo που βρέθηκε εις γνώση του Reuters δηλώνοντας "σας χρειάζομαι για να φέρουμε εις πέρας αυτή την αανάκαμψη".

  Τα σωματεία απέρριψαν τα σχέδια της Renault σε συνάντηση που είχαν σήμερα με εκπροσώπους της εταιρείας, ανέφεραν πηγές των σωματείων.

  Επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στις περικοπές, δηλώνοντας ότι δεν είναι πεπεισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η Renault σχεδιάζει να υλοποιήσει τα σχέδια ακόμη και αν κατανοεί τις οικονομικές επιταγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ