Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Σεπ-2020 13:23

  Ο Κάρλος Γκοσν προσφέρει εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων στον Λίβανο

  Ο Κάρλος Γκοσν προσφέρει εκπαίδευση σε στελέχη επιχειρήσεων στον Λίβανο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Κάρλος Γκοσν, ο πρώην επικεφαλής της Nissan και της Renault ο οποίος δραπέτευσε από την Ιαπωνία όπου επρόκειτο να δικαστεί, ξεκινά ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα διοίκησης και επιχειρήσεων στον Λίβανο, μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση ύστερα από έτη κακής διακυβέρνησης, κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

  Εννέα μήνες μετά τη δραματική απόδρασή του στη Βηρυτό από το Τόκιο, το υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος, λιβανέζικης και γαλλικής καταγωγής, αποκάλυψε τα σχέδιά του να αναδιαρθρώσει τη σχολή επιχειρήσεων στο Université Saint-Esprit de Kaslik (USEK), ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα βόρεια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

  Ο Γκοσν --στον οποίο πιστώθηκε η αναβίωση της ιαπωνικής και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πριν ο ίδιος να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, τις οποίες αρνείται-- σχεδιάζει μεταξύ άλλων να εκπαιδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη και να βοηθήσει νεοφυείς εταιρίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

  Ο Γκοσν, φυγάς του ιαπωνικού δικαστικού συστήματος το οποίο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ήταν προκατειλημμένο εις βάρος του, βρήκε καταφύγιο στη χώρα της παιδικής του ηλικίας, τον Λίβανο, όπου η οικονομία καταρρέει υπό το βάρος των χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-1990. Η καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου ήρθε να επιτείνει τα προβλήματα του Λιβάνου.

  "Προφανώς δεν με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά θα αφιερώσω χρόνο και προσπάθειες στο να στηρίξω τον Λίβανο κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο", δήλωσε στο Reuters το σαββατοκύριακο, ενόψει της σημερινής επίσημης έναρξης του πανεπιστημιακού προγράμματος και της σχετικής συνέντευξης Τύπου.

  "Αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την απασχόληση και το να επιτρέψουν οι επιχειρηματίες στην κοινωνία να αναλάβει τον ρόλο της στην ανοικοδόμηση της χώρας", δήλωσε ο Γκοσν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο USEK.

  Ο Γκοσν, με τον οποίο επικοινώνησε το USEK τις εβδομάδες μετά την έλευσή του στον Λίβανο στα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι στόχος των προγραμμάτων είναι να προσφέρουν πρακτική βοήθεια. Ο ίδιος θα βοηθήσει με το να έχει εποπτικό ρόλο. Τα σύντομης διάρκειας μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα είναι διαθέσιμα για 15 με 20 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων στον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ