Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 18:58

  Ο κορονοϊός "άδειασε" το πορτοφόλι των Γερμανών

  Ο κορονοϊός “άδειασε” το πορτοφόλι των Γερμανών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά στη Γερμανία υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας της υπηρεσίας οικονομικών πληροφοριών Creditreform, σύμφωνα με το "Spiegel".

  Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα από ό,τι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο ένας στους πέντε παραπονιέται για απώλεια εισοδήματος από 30-50% και το 8% αναφέρει ότι έχασε περισσότερο από το μισό του εισοδήματός του.

  Επίσης, πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για το μέλλον. Το 28% φοβάται ότι η κρίση θα οδηγήσει σύντομα σε οικονομικές δυσκολίες και ότι θα πρέπει να χρεωθεί, ενώ το 11% των νοικοκυριών έχει ήδη αναβάλει τις πληρωμές δόσεων για τρέχοντα καταναλωτικά δάνεια, για δάνεια αγοράς ακινήτων ή αυτοκινήτων.

  Έχει αυξηθεί όμως και το υποκειμενικό αίσθημα της πίεσης από τα χρέη : Ενώ το 10% αυτών που ερωτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 δήλωναν ότι ένοιωθαν να πιέζονται πιο συχνά από τα χρέη, το ποσοστο αυτό αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον Αύγουστο του 2020. "Εάν οι πολίτες υποστούν μακροπρόθεσμα απώλειες των εισοδημάτων τους, αναμένουμε απότομη αύξηση των υπερχρεωμένων καταναλωτών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάτρικ-Λούντβιχ Χαντς,  επικεφαλής του τμήματος οικονομικών ερευνών της Creditform.

  Η κρίση κάνει επίσης τους Γερμανούς πιο προσεκτικούς όταν λαμβάνουν νέα δάνεια, σύμφωνα με την έρευνα. Ενώ το 2016 το 24% των ερωτηθέντων απέρριπτε γενικώς χρέη γενικά, τώρα, στην εποχή του κορονοϊού,  το ποσοστό αυξήθηκε σε 35%.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ