Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Σεπ-2020 21:39

  Σαουδική Αραβία: Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα

  Σαουδική Αραβία: Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει τα τουρκικά προϊόντα θα τεθεί σε ισχύ αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην ήδη πληγωμένη τουρκική οικονομία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Cumhuriyet, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ahval. 

  Το Ριάντ έχει επιβάλλει ένα ανεπίσημο εμπάργκο στα τουρκικά αγαθά από το περασμένο έτος.

  Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμια. Τα φορτηγά πήραν το πράσινο φως για να μπουν στη χώρα μόνο μετά την παρέμβαση Τούρκων διπλωματών στο βασίλειο. 

  Το 2017, όταν ένα μπλοκ χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία έκοψε τους δεσμούς με το Κατάρ, λόγω κυρίως της υποστήριξης στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Άγκυρα στήριξε οικονομικά και στρατιωτικά την Ντόχα. 

  Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες μετά την πολιτική κρίση που ακολούθησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

  Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών οδήγησε επιχειρηματικές ενώσεις από τη Σαουδική Αραβία να προτείνουν ένα πλήρες εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. 

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Dunya, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει επικοινωνήσει με επιχειρήσεις και τους έχει μεταφέρει οδηγίες να μην συναλλάσσονται με τουρκικές επιχειρήσεις και να μην αγοράζουν προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις που θα αγνοήσουν τις οδηγίες αυτές. 

  Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να αποθαρρύνει τους πολίτες της από το να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Τα μίντια της χώρας έχουν χαρακτηρίσει την Τουρκία σαν μη ασφαλή προορισμό με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών από τη Σαουδική Αραβία στην Τουρκία να έχει σημειώσει πτώση 17%

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ