Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Σεπ-2020 08:52

  Τουρκικό προπέτασμα καπνού

  Τουρκικό προπέτασμα καπνού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διάλογο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα πείσει τους Ευρωπαίους να μην λάβουν αποφάσεις που θα τιμωρούν την Τουρκία επιδιώκει η Άγκυρα, ενώ παράλληλα εργάζεται προκειμένου να συγκαλύψει τις πραγματικές της προθέσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Πρωταγωνιστής αυτής της έντονης προσπάθειας είναι ο ίδιος ο Ερντογάν, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ιδιαίτερα μετά και την παράταση που δόθηκε στις διπλωματικές προσπάθειες "λόγω καραντίνας Μισέλ", η τουρκική πλευρά άφησε κατά μέρος τη ρητορική των απειλών και εξαπέλυσε "επίθεση διαλόγου".

  Με εμφανή τα δείγματα επιτυχίας, αφού το κλίμα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να αντιστρέφεται και μια σειρά χωρών να χαιρετίζει το γεγονός ότι δημιουργήθηκε δυναμική διαλόγου και επήλθε αποκλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ, ο Ερντογάν απέστειλε και επιστολές προς Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής, προβάλλοντας και σ’ αυτή την περίπτωση την τουρκική θέση περί διαλόγου.

  Πίσω από το προπέτασμα του διαλόγου η Τουρκία προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της που δεν αφορούν μόνο την Κύπρο. Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, όπως καταγράφεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι αρκούντως κατατοπιστική. Σύμφωνα με το ΣΕΑ "δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στην προάσπιση των δικαιωμάτων, ενδιαφερόντων, και συμφερόντων του στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα και καλεί τις χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, να επιδείξουν εχεφροσύνη, προπάντων για τον εξοπλισμό νησιών που έχουν μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς". 

  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι παρών στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Η πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής επισημοποιήθηκε χθες, παράλληλα με την ανακοίνωση του αρνητικού αποτελέσματος στο τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκε ο Σαρλ Μισέλ.

  Πηγή: philenews.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ