Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 17:43

  Γερμανία: Το SPD ζητά πιο ενεργή δράση στο μεταναστευτικό από τους Ευρωπαϊους σοσιαλδημοκράτες

  Γερμανία: Το SPD ζητά πιο ενεργή δράση στο μεταναστευτικό από τους Ευρωπαϊους σοσιαλδημοκράτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιστολή τους προς τους αρχηγούς των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης, οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς κάλεσαν τους ηγέτες τους να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

  "Τους ζητούμε να κάνουν ό, τι μπορούν για να ακολουθηθεί η γερμανική πρωτοβουλία υποδοχής προσφύγων από τα ελληνικά νησιά. Βλέπουμε υπό ποία πίεση βρίσκονται οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις για παράδειγμα στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία, αλλά σκεφτήκαμε ότι αν εγκαταλείψουμε τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες, τότε οι ακροδεξιοί λαϊκιστές, οι οποίοι απλώς περιμένουν για να προκαλέσουν αναταραχές, θα έχουν κερδίσει", είπε ο Βάλτερ-Μπόργιανς στο RTL και το n-tv. 

  Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης σχολίασε θετικά "τον σχεδιαζόμενο μηχανισμό κυρώσεων για κράτη της ΕΕ που δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες ακόμη και σε περίπτωση κρίσης. Η Ευρώπη είναι μια απίστευτα ισχυρή ήπειρος, αλλά αποδυναμώνεται επειδή ο καθένας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα. Και αυτή η κύρωση πρέπει επίσης να αποφασιστεί από κοινού. Εάν η Ευρώπη καταφέρει να το κάνει, αυτό θα είναι πρόοδος. Φοβάμαι όμως ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε στο θέμα της προσφυγικής/μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ είναι η αντιπαράθεση".

  Ο πρόεδρος του SPD δήλωσε επίσης πως αναμένει από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να επιτύχει την κοινή δράση των Ευρωπαίων με το σχέδιο μετανάστευσης. "Εάν δεν συναντηθούμε σε αυτό το θέμα, τότε δεν θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ούτε αυτήν την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, αλλά και πολλά άλλα θέματα", τόνισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ